Detta har hänt

År 2010

Produktionen rullar på och flera intressanta projekt bereds. Eftersom vattenskärning idag utgör en liten del av företagets verksamhet väljer man nu att ta det kortare företagsnamnet SVAB Sweden i bruk. Företaget hanterar nu 2000 ton material årligen, har sju anställda och omsätter 22 miljoner SEK.

År 2009

Mitt under svidande lågkonjunktur får företaget en stororder från fordonsindustrin. Man väljer att satsa på maskiner och utrustning för att kunna leverera och fortsätta leva upp till högt ställda krav och förväntningar.

År 2008

Efter några år av tillväxt och utveckling, nyanställningar och flyttande av väggar för att få plats köper man sin nuvarande fastighet i Älghult. Företaget har ett åttiotal kunder och omsätter 6 miljoner SEK.

 

År 2000

Bröderna Marcus Silvander och Mattias Norén startar företaget Svensk Vattenskärning AB i Alstermo. Starkt präglade av morfar Valter Lindberg, entreprenör och grundare till glasindustrin GFAB, bestämmer sig bröderna för att satsa på utrustning för vattenskärning. Bolaget inryms till en början i ett enkelt garage som snabbt visar sig vara för litet. Övertygade om vikten av att bredda verksamheten fortsätter bröderna att investera i fleroperationsmaskiner för bearbetning av aluminium, stål, rostfritt och gummi.

 

”Morfar sade alltid att man ska satsa i lågkonjunktur och accelerera när hjulen snurrar för fullt. Hans ord har vi burit med oss under arbetet med att bygga upp företaget. ”
Marcus Silvander, VD och delägare